Over Concrete valley

Concrete Valley is een innovatieve productie-Hub in het zuiden van Nederland. Op dit moment zijn er vijf verschillende betonspecialisten gevestigd. The Valley is de plek waar slimme nieuwe technieken worden ontwikkeld, ideeën worden bedacht en hoogwaardige producten worden gemaakt. Van architectonische gevels, tot aan duikers en balkons.
THINK IT. SEE IT. MAKE IT.

// Work with respect / Deliver on commitment / Embrace quality / Inspire passion / Pursue growth

Concrete Valley is een creatieve en innovatieve productie-Hub in Nederland. Verschillende onderscheidende en vooruitstrevende bedrijven uit de industrie zijn hier gevestigd. The Valley is de plek waar slimme nieuwe technieken ontstaan, ideeën worden bedacht en de meest waardevolle producten worden gemaakt. Samen bedienen we de markt met innovatieve (beton) oplossingen voor de bouw en industrie. Wij zijn gedreven om voor iedere uitdaging unieke producten te maken. THINK IT. SEE IT. MAKE IT.

Waarden

Bij Concrete Valley delen we een aantal kernwaarden – onderscheidenheid, integriteit en respect voor elkaar. Deze waarden liggen ten grondslag aan alles wat we doen. Daarnaast hebben wij plezier in ons werk en zijn we trots op de producten die we maken.

Missie

Concrete Valley biedt een breed scala aan hoogwaardige prefab producten die snel en in een geconditioneerde omgeving worden geproduceerd. Met onze ondernemende houding en gezonde dosis optimisme maken wij voor elke uitdaging een passend product.

Visie

Concrete Valley wil haar unieke positie in de (beton)industrie versterken door het blijven leveren van deskundige prefab oplossingen, ontwikkelen van innovatieve en duurzame producten en het aangaan van nieuwe samenwerkingen.

Geschiedenis

Al in 1888 schreef Rotterdamse cementsteenfabriek van Waning & Co het eerste hoofdstuk van onze geschiedenis. Een verhaal dat begint in het Rotterdamse havengebied. In al die jaren is Waco uitgegroeid tot een gerenommeerde producent van industriële betonelementen.

Een kleine eeuw later schrijft scheepsbouwer Ferrocem het tweede deel van de Concrete Valley geschiedenis. Een verhaal dat eveneens begint in Rotterdam en zich over heel Europa heeft verspreid. Ferrocem was ontwerper en producent van high-end zeiljachten, gemaakt van ferrocement. De jachten waren onverwoestbaar en varen tot op de dag van vandaag de wereld rond. Al snel werden ook diverse bouwproducten door Ferrocem geproduceerd. Ongeveer 15 jaar later zijn de activiteiten door microbeton voortgezet.

Ons vakmanschap in het maken van onderscheidende betonproducten gaat meer dan 100 jaar terug. In al die jaren hebben we veel ervaring opgedaan, waar wij iedere dag nog gebruik van maken.

In 2012 werden de krachten gebundeld en zo werd de Concrete Valley Group opgericht. In 2014 is mbX als specialist in producten met complexe geometrische vormen aan Concrete Valley toegevoegd.

Samen bedienen wij de markt met innovatieve (beton)oplossingen voor de bouw en industrie. Wij zijn gedreven om voor iedere uitdaging een passend product te maken.

WACO

De rijke geschiedenis van Waco gaat terug tot 1888, toen Jacob Isaac van Waning VI de Rotterdamse cementsteenfabriek van Waning & Co oprichtte.

Scheepsbouwer Ferrocem werd opgericht in het Rotterdamse havengebied. Ferrocem specialiseerde zich in het ontwerp en de productie van hoogwaardige zeiljachten vervaardigd uit ferrocement.

FERROCEM

microbeton

Waar Ferrocem begon, gaat microbeton verder. Het eerste bedrijf dat gespecialiseerde bouwproducten van hogesterktebeton maakt.

De krachten werden gebundeld en de Concrete Valley Group werd opgericht.

Concrete valley

mbx

Begonnen als een spin-off van microbeton, in een korte periode uitgegroeid tot een professionele productiepartner die gespecialiseerd is in de productie van geometrisch complexe betonelementen van hogesterktebeton (HPC) en glasvezelversterkt beton (GRC).

Waar Waco, microbeton en mbX zich focussen op de productie van hoogwaardige prefab producten, zorgt en ontzorgt Concrete Valley Projects middels het turn-key concept voor projectbegeleiding en installatie van de elementen.

Concrete valley projects

TIMBER STRUCTURES

Voorheen was de modelmakerij een vast onderdeel van Concrete Valley. Per 1 maart 2020 is de modelmakerij een zelfstandige entiteit geworden.

Bezoek ons in
The VALLEY

Meer weten over Concrete Valley en haar bedrijven. Breng een bezoek aan ons bedrijf en we vertellen je er graag meer over.

CONTACT

Onze certificaten

Bij Concrete Valley staat kwaliteit hoog in het vaandel. Ieder bedrijf is in bezit van verschillende certificaten en keurmerken, specifiek voor de producten die zij maken. Concrete Valley en haar bedrijven zijn gecertificeerd volgens: