mbX realiseert gevel woontorens KJ Den Haag

Met KJ krijgt Den Haag een nieuwe stadsentree waarin mbX een mooi aandeel krijgt. KJ Den Haag wordt een boeiende plek, met ruimte voor veel groen en vierhonderd woningen verdeeld over twee woontorens, die een geheel nieuwe en architectonische entree vormt voor de stad.

Aannemer JP van Eesteren heeft mbX opdracht gegeven de gevelelementen van de woontorens te produceren. Hierbij hoort ook de achterconstructie.
De elementen van mbX zijn HPC gevelelementen (hoge sterkte beton), waarvan de meesten worden geproduceerd met cannelures en worden gestraald waardoor het toeslagmateriaal (Noors-marmer) zichtbaar wordt. Dit zorgt voor een diepte effect/schaduwwerking in de gevel.

De architectuur van het gebouw is bijzonder. Powerhouse Company biedt in hun ontwerp veel meer dan twee woontorens en in samenwerking met DELVA Landscape Architecture | Urbanism en ontwikkelaars Amvest en Synchroon zelfs veel meer dan een aantrekkelijke leefomgeving. Op stedelijk niveau maakt de architectuur, bestaande uit twee torens die door een ‘vallei’ met elkaar zijn verbonden, een krachtig statement dat fungeert als verbindend element. De architectuur van het KJ gebouw sluit naadloos aan bij de statige Haagse architectuur en stad dat het bestuurlijke hart vormt van Nederland.