Nieuw project! Groot woningbouw project in Engeland
North Quay, het meest zuidelijke puntje van Engeland, wordt omgevormd tot een spannende nieuwe kustwijk! De mensen kunnen hier wonen, werken, winkelen, eten, verblijven en genieten van de prachtige locatie aan het water. Voor de realisatie van dit ontwikkelingsproject produceert Concrete Valley gevelelementen van hogesterktebeton versterkt met glasvezel (GRC) voor de woonblokken en appartementencomplexen.

Hayle North Quay  

“Het opvallende landschap van de Hayle-monding heeft een Werelderfgoedstatus. Dit is (mede) bepaald door het prachtige zandstrand en de haven. Deze zin is veel te lang. Ik zou schrijven: “Plannen voor de ontwikkeling omvatten luxe woningen, een mix van winkels en open ruimtes. Daarnaast voetgangersvriendelijke straten, extra parkeergelegenheid en uitbreiding van bestaande ligplaatsen.”Er wordt een comfortabele bestemming gecreëerd voor iedereen.

GRC GEVELELEMENTEN

Concrete Valley gaat gevelelementen versterkt met glasvezel produceren voor dit grootschalige woningbouwproject. Op de begane grond van diverse woonblokken komen architectonische gevelelementen. In totaal gaat het om 325 gevelelementen in de kleuren grijs en zwart. Voor de finishing touch worden de elementen gestaald. Uiteindelijk produceert Concrete Valley diverse kolommen, gevelbanden en plafond elementen.

VOORDELEN VAN GRC

Het gedeelte dat Concrete Valley voor haar rekening neemt is in eerste instantie ontworpen in traditioneel beton. Vervolgens is het uitgewerkt met metselwerk. Vanwege de gunstige eigenschappen is er toch gekozen voor GRC gevelelementen. De elementen worden geproduceerd in een geconditioneerde omgeving. Dit scheelt veel tijd op de bouw. Daarnaast kan het geheel lichter en dunner worden uitgevoerd dan het oorspronkelijke ontwerp.

meer UK project

Projecten in Engeland zijn voor Concrete Valley niets nieuws. Zo produceerde Concrete Valley al eerder gevelelementen voor de nieuwbouw van diverse treinstations en mixed-use projecten. Voor het nieuwe Paddington Station produceerden we 2400 GRC vinnen en gevelpanelen. Voor Farringdon Station 6500 m2 dubbel gekromde plafond- en gevelelementen.

PRODUCERENDE PARTIJ

mbX, a Concrete Valley company, is de producerende partij van de HPC gevelelementen. Sinds 2014 is mbX onderdeel van Concrete Valley. mbX is specialist in prefab elementen van hogesterktebeton en glasvezelversterkt beton. Door middel van unieke beton mixen, slimme engineering en flexibele mallen maken zij geometrisch complexe met beton mogelijk. mbX is een jong bedrijf met een frisse kijk op het gebruik van mallen en beton. Daarmee leveren ze een behoorlijke bijdrage in de realisatie van de meest uitdagende architectonische projecten. Daarnaast is mbX als producent betrokken bij meerdere project in Engeland. Zo heeft mbX gevel elementen geproduceerd voor het nieuwe Paddington Station en dubbel gekromde wandpanelen voor Farringdon Station.