Concrete Valley Bedrijven werken aan Battersea’s Skyline, London

Het project omvat 299 appartementen, gemeenschappelijke aangelegde tuinen en een nieuw gebouwd hoofdkwartier van wereldklasse. Voor dit nieuwbouw project in het centrum van Londen produceren Waco en mbX (onderdeel van Concrete Valley) diverse prefab beton elementen en GRC plafondelementen

Het nieuwe RAD hoofdkantoor

In 2017 maakte the Royal Academy of Dance (RAD) de plannen bekend voor het nieuwe hoofdkantoor. Slechts op anderhalve kilometer (een mile) van de huidige locatie. Er worden steeds hogere eisen gesteld aan kwalitatief hoogwaardig dansonderwijs. Om hieraan te voldoen wordt het nieuwe gebouw voorzien van ultramoderne faciliteiten. Hiermee wil de organisatie de banden met de lokale gemeenschap verder aanhalen en de betrokkenheid bij de internationale danslerarenopleiding verder uitbreiden. De nieuwe thuisbasis van RAD, zoals bedacht door T-SA Architecten, is een voortzetting van de stad. Kamers en ruimtes zijn verbonden door een netwerk van binnenstraten en stedelijke pleinen. Dans gaat over verbinding met muziek, met een partner, met jezelf of met een publiek. Dit wordt weerspiegeld in het interieur. Dansers, studenten, docenten, personeel en bezoekers worden gestimuleerd om zich te verbinden in de ruimte.  

custom made plafond- en gevelelementen

Voor dit bouwproject in het centrum van Londen produceert Concrete Valley diverse prefab beton elementen zoals balken, lateien, kolommen en gevelelementen. De uitdaging was de gewichtsvermindering en aan alle zijden perfecte oppervlakte afwerking. De elementen met grote volumes hebben een kern van EPS. Hierdoor is een gewichtsbesparing van 60% gerealiseerd en voldoen de elementen nog steeds aan de constructieve eisen. Voor de productie van de elementen is een productiestraat ingericht om alle elementen in één keer op een effectieve manier te produceren. Tijdens de productie zijn de mallen voor de kolommen, balken en lateien voorzien van bekistingsfolie. Dit zorgt voor minder luchtbellen aan de oppervlakte van het beton. Diverse wandpanelen zijn voorzien van een speciaal patroon. Zo zijn er wandelementen met een sterrenpatroon en een vlinderpatroon geproduceerd. Deze elementen sieren de begane grond van Royal Academy of Dance.

dunschalige grc plafondelementen

De dunschalige en ‘holle’ plafond elementen zijn geproduceerd met door glasvezel versterkt beton GRC. Door de spuittechniek toe te passen konden de elementen ultradun worden uitgevoerd, wat ook een significante gewichtsbesparing oplevert. Een van de voordelen van het spuiten van beton is dat de elementen veel dunner kunnen worden uitgevoerd, tot 15 mm. 

samenwerking tussen concrete valley bedrijven 

Voor de realisatie van dit project bundelden Waco, mbX en Timber Structures, hun krachten. Ieder leverde vanuit zijn eigen discipline en specialisme een bijdrage aan het project. Timber Structures is specialist in houtbewerking en maakte de mallen met reliëf patroon voor de betonproductie. Onder andere de mallen met ster- en vlinderpatroon zijn afkomstig uit de modelmakerij van Timber Structures. Waco is specialist in prefab beton en sinds 1888 actief in de betonindustrie. Waco produceerde diverse constructieve & gevelbekleding elementen waaronder de gevelelementen met custom made patroon, kolommen, balken en lateien. mbX is specialist in door glasvezel versterkt beton en hogesterktebeton, makers van geometrische complexe vormen. Zij produceerden de dunschalige en lichtgewicht GRC plafondelementen. mbX is gecertificeerd GRCA member.