GRCA Full membership voor mbX

Vorig jaar ontving mbX het GRCA member certificaat. Inmiddels is mbX in bezit van het GRCA full membership certificaat. Dit houdt in dat mbX haar producten van glasvezelversterkt beton produceert volgens de richtlijnen van de GRCA.

Glassfibre Reinforced Concrete Association: GRCA

De GRCA, de International Glassfibre Reinforced Concrete Association, gevestigd in het Verenigd Koninkrijk, was de eerste vereniging voor leden van de GRC-industrie. Het werd bijna 45 jaar geleden opgericht om deze snelgroeiende industrie te dienen.

Full Member

Voorafgaand aan het behalen van het full member certificaat, is mbX getoetst door een onafhankelijke certificeringsinstantie in opdracht van de GRCA. Als onderdeel van het assessment, moest mbX aantonen over voldoende kennis en middelen te beschikken qua installaties en personeel. Zo kan mbX op een consistente wijze GRC producten van een hoge kwaliteit ontwerpen en maken in overeenstemming met de GRCA Full Member regels.

Vanuit de huidige markt komt steeds meer vraag naar GRC producten en gespecialiseerde productiebedrijven. mbX maakt al veel langer producten van hogesterktebeton versterkt met glasvezel. Sinds april 2020 is mbX officieel member van de GRCA en sinds april 2021 is mbX officieel Full Member.

Voordelen van GRC

Elementen gemaakt van glasvezelversterkt beton (GRC) zijn lichter en dunner. GRC elementen kunnen we tot wel 12 mm dik spuiten. Dit scheelt in grondstoffen en een forse gewichtsreductie in zowel het element als de achterliggende constructie.

  • Geen contramal meer nodig;
  • Minimale paneeldikte van 12 mm;
  • Hogere buigsterktes;
  • Materiaalarm;
  • Gewichtsreductie van circa 60 procent;
  • Grote vormvrijheid;
  • Besparing op benodigde achter constructie door lager gewicht.

De eigenschappen van GRC zijn niet alleen interessant vanwege de grote milieu voordelen maar ook omdat het complexe uitdagingen en geometrische vormen mogelijk maakt. Doordat de elementen uiterst dun kunnen worden geproduceerd en daardoor lichter zijn, is het materiaal zeer geschikt voor projecten waar ruimtebesparing en gewicht belangrijke factoren zijn.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Wil je weten wat glasvezelversterkt beton voor jouw ontwerp kan betekenen? Neem contact met ons op! Onze specialisten vertellen je er graag meer over.

Bjorn van Overveld

Bjorn van Overveld

Commercieel Directeur mbX

mbX is specialist in hogersterktebeton en glasvezelversterkt beton. Met onze producten kunnen we de meest complexe vormen maken. Heb je een vraag over onze producten, of wil je weten wat wij voor jouw project kunnen beteken. Neem contact met ons op.