Our Domain – the future of living

In het gebied waar vroeger kantoren stonden is nu een levendige verblijfsplek gecreëerd. Hier kunnen nu Young professionals, studenten en jongeren wonen, werken en ontspannen. In totaal zijn 1500 appartementen gerealiseerd, verdeeld over drie gebouwen. microbeton produceerde voor een van deze gebouwen de lichtgewicht balkons.

Our Domain

Our Domain is een concept van Greystar, dat door Blauwhoed is ontwikkeld in de wijk Holendrecht in Amsterdam. Na uitgebreid onderzoek is een totaalvisie ontwikkeld met kleinere huurappartementen en studio’s die van alle gemakken zijn voorzien. Er zijn verschillende services voor bewoners om hun drukke en soms onregelmatige leven, zo comfortabel mogelijk te maken. Er is gelegenheid tot fitness, werken en een supermarkt. Er wordt ook ruimte geboden voor ontmoetingen, wassen en er is een serviceruimte.

Eigen identiteit

Our Domain South East bestaat uit drie gebouwen met ieder een eigen identiteit. Zo is het East House een kleurrijk gebouw. Ingericht op studenten en young professionals. Het North House heeft een rustige vibe met uitzicht over het park. Het West House is een ontspannende en vibrerende plek met verschillende daktuinen. De woningen zijn gericht op families, koppels en professionals.

Lichtgewicht balkons

Voor het West House hebben wij 122 lichtgewicht balkons geproduceerd met een opstaande rand. Bijzonder aan dit project was dat de kleur van de balkons moest matchen met de gevelbanden van het gebouw zodat het een eenheid zou uitstralen. De balkons zijn op de stalen consoles gemonteerd met de opstaande rand naar beneden. In het werk zijn de plafonds erin gemaakt.

Producerende partij

Dochteronderneming microbeton is verantwoordelijk voor de productie van de lichtgewicht balkons. microbeton is specialist in ferrocement, makers van lichtgewicht elementen. Gemiddeld zijn de elementen van microbeton 70% lichter dan elementen van traditioneel beton. Dit maakt de producten van microbeton geschikt voor projecten waarbij gewicht een beperkende factor is. microbeton produceert naast balkons ook gevelelementen. Projecten zijn het Arnhems Huis, Spaarnelicht en de Radboud Universiteit.

Leon Kolster

Leon Kolster

Commercieel Directeur microbeton

microbeton is specialist in ferrocement, makers van lichtgewicht elementen. Onze producten kunnen wij tot wel 70 procent lichter produceren ten opzichte van traditioneel beton. Heb je een vraag over onze producten, of wil je weten wat wij voor jouw project kunnen beteken. Neem contact met ons op.