DUurzaam Produceren

De bedrijven van Concrete Valley streven ernaar om zo verantwoord mogelijk te produceren. Onze duurzaamheidsprincipes zijn volledig ingebed in ons bedrijfsmodel, onze cultuur en in onze strategie. Voortdurend zijn wij opzoek naar meer duurzame grondstoffen en slimmere manieren van produceren om zo onze impact op het milieu te verkleinen.

Concrete Valley is een collectief van onafhankelijke en onderscheidende bedrijven. Ieder bedrijf heeft zijn eigen unieke expertise, kennis en ervaring. Samen, bieden we een volledig aanbod in betonoplossingen. Van standaard betonelementen tot complexe uitdagingen en productie van unieke beton elementen uitgevoerd in glasvezelversterkt beton of ferrocement.

Duurzaamheids-verbeteringen en onze aanpak

Een van de grote doelen van Concrete Valley is het creëren van duurzame waarde op lange termijn. Wereldwijd wordt de cementindustrie verantwoordelijk geacht voor ruim 5% van de door mensen veroorzaakte CO2-emissie. Het is onze ambitie om de CO2-uitstoot en onze impact op de omgeving te verkleinen. Hierdoor zijn wij continu opzoek naar betere manieren en grondstoffen om onze producten op een meer verantwoorde wijze te produceren.

Grondstoffen/
Materiaal

Een belangrijke grondstof voor betonproducten is cement. De hoeveelheid cement in onze betonmengsels wordt verminderd door het gebruik van onder andere hoogovenslak. Hoogovenslak is een restproduct dat vrij komt bij de productie van staal. Hierdoor is minder cement nodig en wordt het beton dichter van structuur en beter bestand tegen chloriden. Daarnaast doen wij actief onderzoek naar alternatieve grondstoffen die een betere bijdrage leveren aan onze duurzaamheidsdoelstellingen.

Minder materiaal

Wij geloven dat de beste manier om onze CO2 uitstoot te beperken is om ons materiaal gebruik te minimaliseren. Zo gebruiken wij zo min mogelijk cement.
Waco maakt producten met miscanthus (olifantsgras) en met gerecycled betongranulaat dat vrij komt bij het afbreken van oude bouwwerken. mbX gebruikt glasvezel om haar producten te wapenen en versterken dit leidt tot een minimale schaaldikte van ca. 15 mm. Al in de eerste ontwerpfase optimaliseert microbeton de te maken producten zodanig dat een minimum aan materiaal benodigd is. Hiermee bespaart microbeton gemiddeld 70 procent materiaal ten opzichte van een traditioneel alternatief in beton.

Productie

In onze volledig computergestuurde mengcentrale kunnen wij dagelijks circa 200 m3 beton maken. Door de uitgekiende processen en accurate metingen worden de verschillende mengsels optimaal ontworpen en gemaakt. Hierdoor minimaliseren wij het gebruik van cement en is de afvalstroom door foutieve producties nihil.

Hout

Timber Structures werkt uitsluitend met hout. Geen enkel ander materiaal is zo goed te recyclen als hout. Voor het recycleproces is weinig energie nodig. Als hout niet wordt gerecycled, kan het worden gebruikt om groene energie te produceren. De hoeveelheid CO2 die daarbij vrijkomt, is niet meer dan de bij de groei opgeslagen hoeveelheid CO2 in het hout. Hierdoor is het gebruik van hout voordat het gerecycled word, volledig CO2-neutraal. Daarnaast is hout ook volledig biologisch afbreekbaar, zodat toekomstige generaties niet met afval uit de huidige tijd worden opgescheept.

Energie

Binnen Concrete Valley hebben wij ons als doel gesteld om vanaf 2025 niet meer afhankelijk te zijn van externe energie. Onze gebouwen zullen dan niet meer door gas worden verwarmd, maar door onze eigen opgewekte warmte en energie.

Techniek/
engineering

Met slimme en vernieuwende technieken draagt
Concrete Valley bij aan een duurzamere wereld, nu en in de toekomst. Zo werken wij zo veel mogelijk met flexibel instelbare mallen waarmee we veel verschillende vormen uit één mal kunnen maken. Voor vormen die buiten het bereik van de flexibele mal liggen, maken wij gebruik van een volledig geoptimaliseerd freesproces. Door de uitgekiende programmatuur en de juiste volgorde, wordt voor iedere mal slechts enkele millimeters weg gefreesd.

Betrokken
Medewerkers

Wij geloven in ons team van toegewijde, ervaren professionals waarmee wij onze ambities realiseren. Daarom investeren wij in het creëren van een diverse en inclusieve werkplek die onze medewerkers uitdaagt en inspireert hun carrière uit te bouwen bij Concrete Valley.

DUURZAAM PRODUCEREN IN THE VALLEY

Onze milieu-impact verkleinen

Het is ons doel om in 2030 de milieuvoetafdruk van de productie en het gebruik van onze producten te halveren, terwijl we ons bedrijf laten groeien. Daarnaast zijn wij steeds op zoek naar meer duurzame materialen voor de productie van onze elementen.

Zorgen dat onze bedrijfsactiviteiten veilig, efficiënt, verantwoord en winstgevend zijn.

Dit is het grondbeginsel van onze bedrijfsactiviteiten. Het beschermen en respecteren van mensen, onze medewerkers, aannemers en buren vormt de grondslag van de manier waarop wij zakendoen. Hiervoor hebben we wereldwijd normen, processen en tools ingesteld om ons te helpen veiligheid, het milieu en onze omgang met elkaar te beheren. We streven er continu naar om de processen te verbeteren en om gevolgen voor de samenleving en het milieu te identificeren, te minimaliseren en, waar mogelijk, te voorkomen.

In 2025 willen wij energieneutraal produceren door onze eigen energie op te wekken.

Binnen Concrete Valley hebben wij ons als doel gesteld om voor 2025 niet meer afhankelijk te zijn van externe energie. Onze gebouwen zullen dan niet meer door gas worden verwarmd, maar door onze eigen opgewekte warmte en energie.

MEER INFORMATIE? NEEM CONTACT MET ONS OP