De werkdag van: Johan Bierings

Functie: Allround Productiemedewerker
Bedrijf: Waco
In dienst sinds: 2016

Johan is Allround Productiemedewerker bij Waco. Na 11 jaar bij de BAM te hebben gewerkt in de buitendienst is Johan na een reorganisatie bij Waco terecht gekomen. Het eerste half jaar heeft hij voor Waco gewerkt via een uitzendbureau. Dit beviel zo goed, dat Johan op 1 april 2016 in dienst is gekomen bij Waco. Inmiddels werkt hij hier al weer bijna zes jaar met veel plezier.

07.15 uur – begin werkdag

“Om 07.15 begint mijn werkdag. Meestal ben ik al rond 07.00 uur zodat ik op het gemakje kan opstarten. Geen spannende ochtend rituelen hoor. Ik kom uit bed, smeer een boterham, poets mijn tanden en rij vanuit Dinteloord in een kleine 20 minuten naar het werk. Op maandag beginnen wij de week met een overleg. Carlo, productieleider bij Waco, verteld wat er de komende week op de planning staat en wat ons te wachten staat.

Het klinkt cliché, maar geen dag is hetzelfde. De ene keer begin ik met het bouwen van een mal. De andere dag met het ombouwen of repareren van een mal. Ik kijk op de productie planning wat er die dag moet gebeuren. Dit bestaat vaak uit productie tekeningen. Hierop staat aangegeven waar ik vandaag mee aan de slag ga.. Deze ochtend ben ik begonnen met het ombouwen van de mallen voor de productie van galerijplaten. Hiervoor ben ik instortvoorzieningen aan het ombouwen en de mal korter aan het maken.”

09.00 uur – Koffie pauze

“Rond 09.00 is het tijd voor een kopje koffie. Voorheen dronk ik dit graag in de kantine. Vanwege corona blijf ik toch wat vaker bij mijn werkplek hangen. Na de koffie pauze ga ik verder met de mal waarmee ik bezig, het ombouwen van de mallen. Hoelang ik er mee bezig bent hangt af van veel verschillende factoren. Moet je alleen twee gaten dichtsmeren, dan ben je zo klaar. Maar moet je de instortvoorzieningen veranderen en de mal inkorten, dan ben je uiteraard langer bezig. Bij het ombouwen van een brug mal ben je er weleens meerdere dagen bezig.”

12.00 uur – Lunch pauze 

“Na de lunchpauze kijk ik weer op de planning wat er nog moet gebeuren. Toen ik hier net kwam werken deed ik vooral de kleinere projecten. Inmiddels doe ik alles. Behalve heftruck rijden, dat doe ik niet. Daar ben ik niet zo goed in. Ik heb wel mijn certificaat gehaald maar het is niet mijn ding. Er zijn genoeg collega’s die het beter kunnen dan ik.

Ik heb aan alle projecten wel mee gewerkt. Behalve aan de productie van pompblokken. Dat is het werk van Twan, die doet vaak de grove elementen. Het prul en priegelwerk wordt vaak aan mij overgelaten. Daarbij moet je nauwkeurig werken, blijkbaar vinden ze mij daar goed in. Laat dat precisiewerk maar aan mij over.”

16.00 uur – einde werkdag

“Als de werkdag er op zit ga ik naar huis, plankgas richting Dinteloord. Normaal gesproken fitness ik drie keer in de week, alleen dat gaat nu een beetje lastig. Daarnaast trap ik het weekend graag een balletje op de velden van VV Prinseland.

Het leuke aan werken bij Waco vind ik de variatie en de diversiteit. Er is veel afwisseling in werkzaamheden en projecten. Als er veel repetitie in zou zitten zou ik mij snel gaan vervelen. Waar ik in het begin aan moest wennen is dat dit werk altijd op dezelfde locatie is. Bij de Bam werkte ik altijd op projectlocatie en daardoor had je altijd een andere werkomgeving. Toch bevalt mij dit aardig goed. Nu sta je tenminste altijd droog en heb je een fijne werkplek. Ik ben benieuwd wat de dag van morgen weer gaat brengen.”

Lees ook de verhalen van andere collega’s 

Benieuwd naar de werkzaamheden en de verhalen van andere collega’s in The Valley? Hier de verhalen van onze collega’s. 

werkvoorbereider

De werkdag van… Hanno 
werkvoorbereider|mbx

“Iedereen in de productie heeft zijn eigen project. Het is mijn taak om de jongens in de productie te ontzorgen zodat zij zo goed mogelijk het werk kunnen doen.”

  Kijk mee met Hanno

allround productiemedewerker

De werkdag van…Bartek
Kwaliteitscontrolleur|microbeton

“Het is eigenlijk net als bij een bakker. Je moet precies de juiste ingrediënten toevoegen

  Kijk mee met Bartek