De werkdag van: Hanno Tramper

Functie: Werkvoorbereider/productieleider
Bedrijf: mbX
In dienst sinds: 2018

Hanno is werkvoorbereider en productieleider bij mbX. Na zijn wereldreis is Hanno in juli 2018 begonnen bij mbX als werkvoorbereider. Inmiddels zijn daar vele taken en werkzaamheden bij gekomen. Zo is Hanno een onmisbare schakel voor mbX.

06.00 uur – opstarten op kantoor

“De wekker gaat om 04.45 uur. Douchen, eten en dan weg. Geen ochtendrituelen. Ieder kwartier dat ik langer in bed kan blijven liggen maak ik gebruik van! Om 06.00 uur begint mijn werkdag. Ik begin op kantoor met lezen en beantwoorden van e-mails, bijhouden van kwaliteitssystemen en het regelen en inplannen van transporten. Ik heb een dubbele functie, namelijk werkvoorbereider en productieleider. Daarbij komt ook nog een stukje kwaliteit kijken. Een gevarieerde en diverse functie waarbij geen dag hetzelfde is. Gedurende de dag komt er dan ook van alles op mijn pad.”

08.00 uur – kwaliteitscontroles

“Na ongeveer twee uurtjes op kantoor, ga ik de fabriek in. Daar overleg ik met Artur over de planning en werkzaamheden voor die dag. Steekproefsgewijs voer ik een aantal kwaliteitscontroles uit. Een project waar we nu mee bezig zijn, is het Full membership certificering van de GRCA*. Hiervoor moeten we een aantal proeven doen. In het laboratorium controleer ik na verschillende dagen (28 dagen bij Engelse projecten en 56 dagen voor overige projecten) de buig-treksterktes van de test-elementen. De uitkomsten documenteer ik in het dossier.

Tussendoor komen er ook transporten. Eigenlijk komen die de hele dag door en daar moet natuurlijk tijd voor vrij gemaakt worden. Dit brengt leuke uitdagingen met zich mee. Ik zei het al: geen dag hetzelfde.”

* GRCA – Full membership

The GRCA – International Glass fibre Reinforced Concrete Association – werd meer dan 45 jaar geleden in oktober 1975 opgericht om deze snel groeiende industrie te dienen. De GRCA heeft nu een ledenbestand van bijna 100 GRC producerende bedrijven, materiaal- en apparatuurleveranciers, en professionele mensen uit meer dan 25 landen met een snel groeiende belangstelling voor dit innovatieve bouwmateriaal. De GRCA verenigt iedereen met interesse in glasvezel versterkt beton.

12.00 uur – Rondje in de productie

“Rond de middag maak ik een rondje in de productie. Ik ga bij de jongens langs om te kijken hoe het gaat, of het allemaal lukt en of ze nog iets nodig hebben. Iedereen heeft zo zijn eigen project. Het is mijn taak om de mannen in de productie te ontzorgen zodat zij zo goed mogelijk het werk kunnen doen. Als ze iets nodig hebben, zoals materiaal, stickers, inpaklijsten voor de elementen of iets dergelijks, dan zorg ik ervoor dat ze dat krijgen. Het is vervelend voor hen als zij steeds worden afgeleid door dit soort extra werkzaamheden.”

15.00 uur – einde werkdag

“Rond 15.00 uur zit mijn werkdag erop. Dan ruim ik mijn spullen op en ga ik naar huis. In de zomer zal je mij vaak op de motor zien wegrijden. Tijdens deze koude dagen kom ik met de auto naar het werk.

Na een uurtje rijden ben ik thuis in het Zeeuwse Arnemuiden. Ik vind het leuk om te koken. Drie keer per week zorg ik ervoor dat het eten op tafel staat. Regelmatig probeer ik ook iets nieuws uit. Twee keer per week ga ik een rondje skeeleren. In de winter ga ik zwemmen in plaats van skeeleren. Daarnaast ga ik ook graag een rondje rijden op de motor. De rest van de tijd breng ik door met mijn gezin.

Zo ziet mijn dag er dus ongeveer uit!” 

Projecten waar ik trots op ben

“Het project dat mij het meest is bijgebleven is project Bleizo (station Lansingerland-Zoetermer). Hier was ik mee bezig toen ik net begon met werken bij mbX/Concrete Valley. Het was overweldigend. Je had geen idee wat er allemaal op je af kwam en wat het allemaal precies in hield. Die tijd heb ik veel met mijn collega Stefan meegelopen en gaandeweg ben ik steeds meer vrij gelaten. Dit was heel leerzaam.

De leukste projecten zijn Bleizo en HAUT. Bleizo omdat dit mijn eerste project was. Alles qua voorbereiding was al gedaan toen ik begon met werken. Het project HAUT maak ik van het begin af aan mee. Dat vind ik heel leuk!”

Lees ook de verhalen van andere collega’s 

Benieuwd naar de werkzaamheden en de verhalen van andere collega’s in The Valley? Hier de verhalen van onze collega’s. 

allround productiemedewerker

De werkdag van…Bartek Kryza
Kwaliteitscontrolleur bij microbeton

“Het is eigenlijk net als bij een bakker. Je moet precies de juiste ingrediënten toevoegen

  Kijk mee met Bartek