De werkdag van: Bartek Kryza

Functie: Kwaliteitscontroleur
Bedrijf: microbeton
In dienst sinds: 2012

Bartek is kwaliteitscontroleur bij microbeton. In 2012 is hij begonnen als productiemedewerker en is hij al snel doorgegroeid naar de functie van Mengmeester op de mengcentrale. Sinds juni 2019 is hij werkzaam in de functie van kwaliteitscontroleur en samen met collega Yourie stuurt hij de productie aan.

06.00 uur – begin werkdag

“Vanuit mijn woonplaats Rotterdam, rijd ik elke dag met mijn auto naar Bergen op Zoom waar ik om 06.00 uur aan mijn werkdag begin. Ik begin eerst met een kop koffie. Daarna neem ik de dag en de planning door met mijn collega’s in de productie. Geen dag is hetzelfde. Dat is ook wat ik zo leuk vind aan mijn werk. Ik vind het leuk om met mensen samen te werken en onderzoek te doen naar nieuw cement of een nieuwe kleur.”

09.00 uur – beton samples

“Laatst ben ik bezig geweest met een nieuwe cementsoort. Wanneer er een nieuw betonmix wordt gemaakt, maakt onze betontechnoloog het ‘recept’. Vervolgens maak ik met dit recept een aantal samples. Met deze samples doe ik verschillende testen en documenteer ik alle gegevens. Het is eigenlijk net als bij een bakker. Je moet precies de juiste ingrediënten toevoegen.”

11.00 uur – uitvoeren van visuele controles

“Af en toe help ik mee in de productie met het ontkisten van de elementen. Of ik voer visuele controles uit. Volgens de Kiwa moeten wij drie steekproef controles per dag uitvoeren. De elementen worden steekproefsgewijs gekeurd zowel voor het storten van het beton als erna.

Bij de keuring voor het storten let ik vooral op de wapening en controleer ik de mal met de tekeningen. Zitten de instortvoorzieningen waar ze moeten zitten? Zit er overal genoeg ruimte tussen? Wanneer alles klopt volgens tekening zet ik mijn handtekening op de productiesticker zodat mijn collega’s weten dat het element is gecontroleerd en dat het gestort kan worden.”

“Na productie worden de elementen steekproefsgewijs gecontroleerd en gekeurd. Klopt het element met de tekening? Kloppen alle afmetingen? Klopt de dekkingswaarde?

Wanneer het element aan alle eisen voldoet, wordt deze goed gekeurd. Wanneer er gebreken of afwijkingen zijn ga ik samen met het team kijken of we dit op kunnen lossen. Als dat niet mogelijk is moeten we het element blokkeren. Gelukkig komt dit maar zelden voor.”

15.00 uur – administratie

“Na het keuren van de elementen ga ik verder met administratieve werkzaamheden. De gegevens van de gekeurde elementen verwerk ik in de systemen. Alles wordt gedocumenteerd. Aan het einde van de dag bespreek ik samen met mijn collega de planning voor de volgende dag.”

16.00 uur – einde werkdag

“Meestal ben ik rond 16.00 uur klaar met werken en ga ik terug naar huis naar mijn gezin. Sinds dit jaar ben ik aan de 2e deel van de opleiding betontechnologie begonnen. Hier ben ik in de avonduren dan ook veel mee bezig. De opleiding is veel werk en moeilijk omdat het in het Nederlands is. De technische woorden ken ik nog niet goed in het Nederlands dus dat maakt het extra lastig. Daarnaast lees ik graag en loop ik hard in mijn vrije tijd. Zo heb ik aan diverse evenementen mee gedaan waaronder de Bruggenloop in Rotterdam.”

Lees ook de verhalen van andere collega’s 

Benieuwd naar de werkzaamheden en de verhalen van andere collega’s in The Valley? Hier de verhalen van onze collega’s. 

allround productiemedewerker

De werkdag van Johan
Allround Productiemedewerker|waco

“Het klinkt cliché, maar geen dag is hetzelfde. Ik kijk op de productie planning wat er die dag moet gebeuren.”

Kijk mee met Johan

allround productiemedewerker

De werkdag van Hanno
Werkvoorbereider|mbX

Iedereen heeft zijn eigen project. Het is mijn taak om de jongens in de productie te ontzorgen zodat zij zo goed mogelijk het werk kunnen doen.”

  Kijk mee met Hanno