De werkdag van: Davy van Peer

Functie: Werkvoorbereider
Bedrijf: mbX
In dienst sinds: 2021

Davy is sinds november 2021 werkvoorbereider bij mbX. Inmiddels zijn daar vele taken en werkzaamheden bijgekomen. Zo is Davy in een kort tijdsbestek al een onmisbare schakel voor mbX.
Hiervoor is hij actief geweest in de glasindustrie. Er zitten veel gelijkenissen in de processen.

06.30 uur – opstarten op kantoor

“De wekker gaat om 5.30 uur. Dan ga ik douchen en naar Concrete Valley. Om 6.30 begint mijn werkdag. Vaak begin ik op kantoor met het inlezen van de dagelijkse productieplannning en het verwerken van de productie van de vorige dag. Na goedkeuring van de elementen direct na het ontkisten, beoordeel ik op basis van de productieplanning of alles conform planning verloopt. Dit bespreek ik dan samen met onze productieleider Artur in de productie.”

09.00 uur – kwaliteitscontroles

“Vervolgens lees en beantwoord ik mijn mails en werk ik alle kwaliteitssystemen bij. Daarnaast ben ik dagelijks bezig met het logisitieke deel van mbX. Want hoe krijg ik de elementen na ontkisten zo efficiënt mogelijk verwerkt in de hal? Dit is een zeer belangrijk aspect in deze functie. Beschikbare productieruimte is een van de belangrijkste levensaders van het bedrijf. Het is dus cruciaal dat we hierin niet verzanden en alles zo efficiënt mogelijk verwerken. Hierin ondersteunt Stefan Lubbers (operationeel directeur) mij.

mbX heeft kwaliteit hoog in het vaandel staan en maakt zeer uitdagende projecten. Dagelijks toets ik de elementen op kwaliteit van de mallen tot het uiteindelijke product.

Gedurende de dag zijn er verschillende leveringen en uitgaande geplande transporten. Hier moet uiteraard ook tijd voor vrijgemaakt worden. Geen dag is wat dat betreft hetzelfde en werkzaamheden zijn heel divers.

12.00 uur – Productie

“Rond de middag maak ik een ronde in de productie met onze productieleider Artur. Hier controleer ik welke elementen er klaar staan voor stort en waar eventueel nog inspanning geleverd moet worden.
Ook eventuele malombouwen worden besproken en getoetst op actuele status voortgang/productieplanning en de maatvoeringen op basis van goedgekeurde productietekeningen.

Verder loop ik langs bij mijn collega`s in de productie of ze nog iets missen, de planning haalbaar is en/of materialen nodig hebben.
Het is mijn taak om de mannen in de productie te ontzorgen zodat ze zo goed mogelijk hun werk kunnen doen. Als ze iets nodig hebben zorg ik ervoor dat ze dit zo snel mogelijk krijgen. Het is vervelend als ze door het ontbreken van input ze hun werk niet optimaal kunnen uitvoeren.”

16.00 uur – einde werkdag

“Rond 16.00 a 16.30 uur zit mijn werkdag er op. Voor ik naar huis ga neem ik met de eindverantwoordelijke de actuele stand in de productie door.
Daarna ruim ik vervolgens mijn spullen op en ga ik richting huis.”

Projecten waar ik trots op ben

“The view: toen ik bij mbX begon zaten we midden in de opstart van dit uitdagende project. Inmiddels loopt de productie hiervan op volle toeren en begint iedereen hier zijn rol in te vinden.

Sonate: een project dat ik vanaf de beginfase mee heb opgezet en de nodige voorbereiding voor heb gedaan. Inmiddels zijn we gestart met de productie en produceren we de 1e serie schitterende elementen!”

Lees ook de verhalen van andere collega’s 

Benieuwd naar de werkzaamheden en de verhalen van andere collega’s in The Valley? Hier de verhalen van onze collega’s. 

allround productiemedewerker

De werkdag van Bartek Kryza
Kwaliteitscontrolleur bij microbeton

“Het is eigenlijk net als bij een bakker. Je moet precies de juiste ingrediënten toevoegen

  Kijk mee met Bartek